Ενημέρωση

Επιχείρηση Καθαρή πρόσοψη – 2η Δράση στο Θησείο

2η Δράση, στο Θησείο - Σάββατο, 8 Απριλίου 2017 11:00 π.μ. Το Δίκτυο Οργανώσεων και Πολιτών για ένα Βιώσιμο Ιστορικό Κέντρο (www.istorikokentro.gr), σε συνεννόηση με τον Δήμο Αθηναίων, την εταιρεία Kärcher, και τον Σύλλογο Φίλων Θησείου (syllogosthissiou@gmail.com) - μέλος του Δικτύου, προχωράμε σε δράση καθαρισμού προσόψεων το Σάββατο 8 Απριλίου στις 11:00 το πρωί στον … Συνεχίστε να διαβάζετε το Επιχείρηση Καθαρή πρόσοψη – 2η Δράση στο Θησείο.

Καθαρίσαμε τον Λόφο του Αρδηττού

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Περιβάλλοντος & Πολιτισμού στα πλαίσια της συνεργασίας της με την πανελλήνια εθελοντική εκστρατεία Let’s Do it Greece, συμμετείχε το Σάββατο, 1η Απριλίου στις 12:00 στον καθαρισμό του λόφου του Αρδητού. Την πρωτοβουλία της δράσης είχε ο Εξωραϊστικός, Πολιτιστικός και Αθλητικός Σύλλογος «Ο Αρδηττός», μέλος του Δικτύου Οργανώσεων & Πολιτών για ένα Βιώσιμο … Συνεχίστε να διαβάζετε το Καθαρίσαμε τον Λόφο του Αρδηττού.

Καθαρίζουμε τον λόφο του Αρδηττού

Αγαπητοί φίλοι, Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Περιβάλλοντος & Πολιτισμού στα πλαίσια της συνεργασίας της με την πανελλήνια εθελοντική εκστρατεία Let’s Do it Greece, συμμετέχει το Σάββατο, 1η Απριλίου στις 12:00 στον καθαρισμό του λόφου του Αρδηττού. Η δράση απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους και στοχεύει στην περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση των πολιτών, ώστε να γνωρίσουν και να αγαπήσουν … Συνεχίστε να διαβάζετε το Καθαρίζουμε τον λόφο του Αρδηττού.

«Επιχείρηση» Καθαρή πρόσοψη

1η Δράση: Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017 11.00 π.μ. στα Εξάρχεια Το Δίκτυο Οργανώσεων και Πολιτών για ένα Βιώσιμο Ιστορικό Κέντρο (www.istorikokentro.gr) μαζί με τον Σύλλογο - μέλος του Δικτύου «Τα Εξάρχεια», με την ευγενική χορηγία της εταιρείας Kärcher και την διαμεσολάβηση του Δήμου Αθηναίων, προχωράμε σε δράση καθαρισμού προσόψεων την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου στις 11:00 … Συνεχίστε να διαβάζετε το «Επιχείρηση» Καθαρή πρόσοψη.

Επιστημονική Εσπερίδα – Αυθαίρετη Δόμηση

Αυθαίρετη Δόμηση - Αναζητώντας την στάθμιση μεταξύ πολιτικής, επιστήμης και συνταγματικών επιταγών Τρίτη 17.1.2017 Αίθουσα Τελετών ΕΜΠ Πατησίων / Κτίριο Αβέρωφ - Ελεύθερη Είσοδος Διοργανωτές φορείς: ΕΜΠ / Σπουδαστήριο Πολεοδομικών Ερευνών Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού Επιστημονική Εταιρεία Δικαίου Πολεοδομίας και Χωροταξίας Στόχος της επιστημονικής εσπερίδας Το ζήτημα της αυθαίρετης δόμησης και η σταδιακή αποδοχή … Συνεχίστε να διαβάζετε το Επιστημονική Εσπερίδα – Αυθαίρετη Δόμηση.

Καταψηφίστε το νόμο της ηχορύπανσης και της ανομίας!

Το σχέδιο νόμου, «Νέο Θεσμικό Πλαίσιο για την άσκηση οικονομικής δραστηριότητας και άλλες διατάξεις», αφήνει εντελώς ανυπεράσπιστους τους κατοίκους και τους συνεπείς επιχειρηματίες. Καταψηφίστε το νόμο

Καταστήματα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος – Νέο Σχέδιο Νόμου

Έκτακτη Συνέντευξη Τύπου Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Περιβάλλοντος & Πολιτισμού, Το Δίκτυο Οργανώσεων και Πολιτών για το Ιστορικό Κέντρο σε συνεργασία με την ΚΕΔΕ (Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος) διοργανώνουν συνέντευξη Τύπου με θέμα Καταστήματα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος – Σχέδιο Νόμου Νέο Θεσμικό Πλαίσιο για την άσκηση οικονομικής δραστηριότητας και άλλες Διατάξεις Τετάρτη 30 Νοεμβρίου στις 12.00 μ.μ. … Συνεχίστε να διαβάζετε το Καταστήματα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος – Νέο Σχέδιο Νόμου.

Ημερίδα Ηχορύπανσης

Εισηγήσεις ομιλητών Ημερίδας Ηχορύπανσης – Τρίτη 19 Απριλίου 2016 Ηχορύπανση: Μια σύγχρονη Αστική Πληγή Ο Θόρυβος στο αστικό περιβάλλον – Βασίλειος Κ. Δαλαμάγκας Η εφαρμογή της νομοθεσίας κατά της ηχορρύπανσης – Κωνσταντίνος Αποστολόπουλος Επιστολή προς τους υπουργούς Σχέδιο Εισήγησης για Ημερίδα Ηχορύπανσης – Νίκος Δασκαλάκης Πρόταση της Κοινωνίας των Πολιτών για συνεχή έλεγχο της ηχορρύπανσης … Συνεχίστε να διαβάζετε το Ημερίδα Ηχορύπανσης.